Nytt läsår! – och nya möjligheter

Du läser nu det första numret av Gymnasiemagasinet – en ny tidning full med information och inspiration för lärare och skolledare inom gymnasieskolan.

Syftet med tidningen är att bidra till en positiv utveckling för den enskilda läraren såväl som för skolan i sin helhet. Detta vill vi göra genom att angripa aktuella skolfrågor utifrån ett praktiskt perspektiv och plocka ner aktuell forskning på klassrumsnivå.

Detta nummer av Gymnasiemagasinet har temat ”Digitalisering”, ett högaktuellt ämne då Skolverkets nya krav på digitalisering i skolan gäller från och med 1 juli i år. För många lärare är digitaliseringen av skolan ett välkommet steg framåt; för andra känns det snarare som en börda. Vi har alla olika inställning till digitala verktyg och medier, men vi kommer alla att påverkas av förändringarna. Dessutom måste vi förhålla oss till det faktum att samtidigt som skärmarna, apparna och molnen ges allt större plats i våra klassrum kommer ny forskning och nya rön om hur mobiler och datorer kan inverka negativt på barns utveckling och lärande.

Förutom att vi i detta nummer förkovrar oss i skolans digitalisering genom inspirerande reportage, forskning och praktiska tips möter vi också Nassim al Fakir, välkänd programledare, som delar med sig av sina tankar kring skolans framtid. Vi dyker också ner i ytterligare några områden som rör undervisning, bland annat studiero, bedömning och ledarskap i klassrummet.

Sist men inte minst vill jag påminna om den fantastiska potential som följer med läraryrkets cirkulära natur. Varje läsår börjar vi om från början – lite tryggare, lite klokare – med oändliga möjligheter att utvecklas och bli riktigt skickliga på att hjälpa våra elever att uppnå sina mål och förverkliga sina drömmar.

Vi hoppas att Gymnasiemagasinet bidrar med lite inspirerande startfart och missa inte nästa nummer som kommer under våren.

Trevlig läsning!

Missa inte nästa nummer! Mejla till tobias.ludvigson@gothiafortbildning.se

 

Tove Phillips

Tove Phillips

Redaktör och gymnasielärare

Tobias Ludvigson

Tobias Ludvigson

Chefredaktör

Vill du läsa mer? Bli prenumerant!

Du får 6 nr av Grundskoletidningen och Pedagogisk Snabbguide för 1099 kr exkl. moms.

Så här kan du läsa vidare
Börja prenumerera så får du tillgång till alla fördjupande och inspirerande artiklar i Grundskoletidningen och Pedagogisk snabbguide..
Kompetensutveckling när den är som bäst.

Bli prenumerant